top of page

Agilt arbetssätt - ursäkt för dålig plannering ?

På senare år har nästan alla gått över till ett agilt arbetssätt. I många fall helt utan att de inblandade fått förståelse för vad detta innebär. Ofta har agilt arbetssätt marknadsförts som en magisk arbetsmetod som reducerar den tid som går åt för att genomföra ett projekt. Detta är sant, men bara om det finns en god planering i grunden.

Många gånger tycks planeringen få stryka på foten eftersom vi är agila så behöver vi inte planera mer än ett par veckor i taget och resten ordnar vi efter hand.

Ett agilt arbetssätt innebär egentligen bara att man delar upp arbetet i mindre bitar som gör att man snabbt kan justera efter hand, men det innebär INTE att man kan hoppa över steg i processen. Vissa steg är förutsättning för andra.

Tydligast är att kraven måste finnas på plats innan man utvecklar och framför allt innan man verifierar. Kraven måste inte vara satta i sten, men måste vara tillräckligt färdiga för att man alls ska kunna se målet. Därefter kan kraven justeras efter hand parallellt med utvecklingsarbetet och verifikationen.

Arbeta gärna agilt, men ha för guds skull en plan.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page